Massages

Klassieke massage

Een Klassieke Massage of Ontspanningsmassage is een van de oudste massagevormen die wij kennen.

Door de Klassieke Massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuun-systeem en het stimuleert het loslaten van toxine, in je lichaam. Toxine zijn gifstoffen, die afkomstig zijn van bacteriën. Door de behandeling worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven. 

Afslankmassage

De afslankmassage is een vrij agressieve behandeling om de bloedcirculatie weer op gang te brengen zodat de afvalstoffen, die zich voornamelijk in de vetcellen ophopen, worden afgevoerd. Het gaat bij de afslankmassage niet om gewichtsverlies maar om het strakker krijgen van de huis waardoor u beter in uw vel komt te zitten. De massage verwijdert ook toxines, wat resulteert in: meer energie en een verhoogd gevoel van welzijn. Uit onderzoek is het volgende gebleken: op meer dan vijf belangrijke meetpunten was het gemiddelde omvangverlies 12,5 cm. 

Cupping therapie

Cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuum brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. 

De eerste paar keren is de behandeling pijnlijk omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar het is één van de effectiefste manieren om pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huid vacuum wordt getrokken, wordt histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelend gebied min of meer wordt verdoofd. 

De therapie wordt gebruikt om wat in de oosterse geneeswijze bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten. Het werd oorspronkelijk gebruik om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Dieper gelegen en hardnekkige spierknopen kunnen behandeld worden door toepassing van de cup.

Massages

Maak een afspraak voor één van onze massages